Hlavní obsah
3,7
(20)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Tenhle sytý, zdravý, voňavý a bezmasý pokrm berte jako perfektní přípravu na zimu. Můžete ho udělat jak z čerstvých lesních úlovků, tak i hub sušených.

10 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g jáhel
  • 2,5 hrnku zeleninového vývaru
  • 1 hrst sušených hub
  • 2 ks šalotky
  • 1 lžíce másla
  • 2 ks housky
  • 1,5 dl mléka
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžíce tuku
  • 1 lžíce strouhanky
Článek

Postup

01.

Houby namočte. Jáhly propláchněte a uvařte v zeleninovém vývaru nebo ve vodě. Doba vaření je 12 až 15 minut a poměr by měl být jeden díl jáhel na 2,5 dílu tekutiny. Jestli máte rádi výraznou houbovou chuť, můžete jáhly uvařit ve vodě, v níž jste namáčeli houby.

02.

Šalotku nakrájejte na jemno a zpěňte ji na másle. Přidejte pokrájené namočené houby a smažte asi pět minut, dokud šalotka nezačne zlátnout.

03.

Mezitím si nakrájejte housky na kostičky, dejte je do velké mísy a zalijte mlékem. Přidejte opečené houby, uvařené jáhly, 2 vejce a všechno koření.

04.

Vše důkladně promíchejte, urovnejte do vymazané a vysypané zapékací misky a dejte péct do trouby na 30 minut při 200 stupních Celsia.

Máte rádi zajímavé variace na houbového kubu?

Související témata:

Načítám