Článek
Postup
01.
Houby namočte. Jáhly propláchněte a uvařte v zeleninovém vývaru nebo ve vodě. Doba vaření je 12 až 15 minut a poměr by měl být jeden díl jáhel na 2,5 dílu tekutiny. Jestli máte rádi výraznou houbovou chuť, můžete jáhly uvařit ve vodě, v níž jste namáčeli houby.
02.
Šalotku nakrájejte na jemno a zpěňte ji na másle. Přidejte pokrájené namočené houby a smažte asi pět minut, dokud šalotka nezačne zlátnout.
HOUBOVÉ POCHUTNÁNÍ Z TROUBY
03.
Mezitím si nakrájejte housky na kostičky, dejte je do velké mísy a zalijte mlékem. Přidejte opečené houby, uvařené jáhly, 2 vejce a všechno koření.
04.
Vše důkladně promíchejte, urovnejte do vymazané a vysypané zapékací misky a dejte péct do trouby na 30 minut při 200 stupních Celsia.
Máte rádi zajímavé variace na houbového kubu?