Hlavní obsah
2,9
(105)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Receptů na skvělou pomazánku není nikdy dost. Třeba taková jablková s hermelínem chutná báječně! Už víte, co budete mít dnes k večeři?

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka pepře
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 1 ks hermelínu
  • 3 ks jablek
Článek

Postup

01.

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nahrubo nastrouhejte. K nim nastrouhejte taktéž nahrubo hermelín.

02.

Jablka, hermelín a jogurt promíchejte (nejlépe se vám to bude dělat rukou, hermelín drží hodně při sobě) a dochuťte pepřem a citronovou šťávou. Solit nemusíte, hermelín je dost slaný. Pomazánka se skvěle hodí například na celozrnné pečivo, ale i na čerstvý chléb.

Jakou pomazánku máte rádi u vás doma?

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie2 615,06 kJ
Bílkoviny24,21 g
Tuky32,17 g
Sacharidy53,58 g
Sůl1,71 g
SAFA20,29 g
Vláknina10,83 g
Cukry48,4 g
Související témata:

Načítám