Hlavní obsah
2,9
(9)
Foto: margouillat photo, Shutterstock.com

Foto: margouillat photo, Shutterstock.com

Milujete jablka a karamel? Spojte tyto dvě věci dohromady a pochutnejte si klasické adventní dobrotě i vy.

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks červeného jablka
  • 350 g cukru krupice
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 200 ml vody
Článek

01.

Do středu jablek zapíchněte špejle nebo tyčky tak, aby se na nich pak jablko dalo pohodlně držet a jíst. Cukry s vodou svařte na sirup, trvá to asi deset minut. Jablka v karamelovém sirupu omočte, položte na plech vyložený pečicím papírem a karamel nechte ztuhnout. Podle toho, co máte doma, můžete ještě mokrá jablka posypat plátkovými mandlemi, hrubě nasekanými ořechy nebo různými cukrovými posypkami.

Už rozpalujete pánev na sirup?

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie7 839 kJ
Bílkoviny2,88 g
Tuky2,88 g
Sacharidy443,03 g
Sůl0,07 g
SAFA0,43 g
Vláknina16,56 g
Cukry435,45 g
Související témata:

Načítám