Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno, zpěňte ji na sádle a odstavte.
02.
Jablka oloupejte a nastrouhejte najemno. Do jablek vmíchejte hotovu cibulku.
03.
Kuřecí řízky očistěte, osolte, opepřete a obalte asi ve 4 lžičkách kari, záleží ale na vaší chuti. Na dostatečném množství sádla řízky zprudka orestujte, přiklopte pokličkou a vyduste doměkka, celé to trvá asi 6–8 minut.
04.
Maso vyjměte, do výpeku dejte jablka s cibulkou, vše promíchejte a nechte asi 10 minut probublat.
05.
Nakonec přidejte smetanu na vaření a 4 lžíce zakysané smetany.
06.
Vše nechte ještě jednou projít varem, do omáčky vložte maso a ještě asi 5 minut prohřejte. Jako bezkonkurenčně nejlepší příloha se hodí rýže. Omáčka je hodně aromatická, takže jí stačí opravdu málo!
Zkuste i kuřecí maso na kari s bramborami, je to rychlovka.