Hlavní obsah
3,4
(123)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Připravte si lahodný moučník ke kávě. Jablka a skořice spolu ladí vždy, ale v kombinaci s křehkým mandlovým těstem a tvarohem bude koláč naprosto dokonalý.

30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu o průměru 24 cm
Těsto
  • 150 g mandlí
  • 100 g hladké mouky
  • 70 g cukru
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 ks vejce
  • 125 g másla
Náplň
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 ks vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 3 ks jablek
Drobenka
  • 1 ks žloutků
  • 1 lžíce másla
  • 4 lžíce mandlí
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
Článek

Postup

01.

Do mísy nasypte mleté mandle, mouku, cukr a citronovou kůru. Přidejte vejce, pokrájené máslo a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na chvilku do lednice. 

02.

Pak si připravte drobenku. Do misky dejte žloutek, máslo, mleté mandle, cukr a skořici. Pomocí prstů vypracujte drobivou směs a dejte ji také do lednice. 

03.

V misce prošlehejte tvaroh s vejcem a cukrem. Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte je na kousky.  

04.

Vychlazené těsto vyválejte na velikost formy. Naneste na něj vrstvu tvarohu. Na tvaroh rozprostřete nastrouhaná jablka. Nakonec koláč posypte drobenkou. 

05.

Pečte 30 až 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C. 

Nevíte, co s jablky? Vrazte je do staročeského jáhlového nákypu, co vypadá jako dort, do bábovky s karamelem nebo z nich udělejte kompot, čatní, mošt a křížaly

Energetická hodnota celkem - 1 formu o průměru 24 cm
Energie15 904,11 kJ
Bílkoviny96,92 g
Tuky230,02 g
Sacharidy326,47 g
Sůl0,43 g
SAFA69,68 g
Vláknina38,08 g
Cukry236,13 g
Související témata:

Načítám