Článek
Postup
01.
Předehřejte troubu na 200 °C. Jablka omyjte, zbavte jádřince a i se slupkou nakrájejte na tenčí měsíčky. Přendejte je do mísy. Přidejte k nim celé brusinky a na menší kousky nakrájené švestky. Zasypte 1 lžící cukru a 1 lžičkou mleté skořice. Promíchejte.
02.
Zapékací formu o průměru 24 cm vymažte troškou z odváženého másla. V míse smíchejte ovesné vločky s kokosem, přidejte zbývající 3 lžíce cukru a 1 lžičku mleté skořice. Vidličkou zapracujte studené a na menší kostky nakrájené máslo. Přidejte špetku soli, citronovou šťávu a jogurt. Pak rukama vypracujte lepící se drobenku.
03.
Do vymazané formy rovnoměrně naskládejte směs jablek a sušeného ovoce. Navrch rozdělte drobenku z ovesných vloček. Vložte do trouby a pečte dozlatova, asi 25 minut. Podávejte teplé.
Děláte někdy crumble? Pokud ano, dáváte do něj ještě další druhy ovoce?