Článek
Chcete připravit verzi bez kapky alkoholu? Naložte rozinky do vody nebo džusu, případně do černého čaje.
Postup
01.
Rozinky vložte do skleničky, zalijte rumem a nechte macerovat přes noc. Tip: Jestli si chcete urychlit práci, rozinky v rumu krátce zahřejte v mikrovlnné troubě nebo na plotně.
02.
03.
Prsty promněte ovesné vločky, cukr, máslo a celozrnnou mouku a vyrobte drobenku. Pokryjte jí jablka v pekáčku. Video: Jak udělat drobenku?
04.
Pečte při teplotě 200 °C asi 30 minut. Nechte moučník trochu vychladnout a podávejte, ale bude dobrý i studený.
Jablečné moučníky se nikdy neomrzí. Upečte si jednoduchý jablečný závin z tvarohového těsta, poctivý štrúdl z pivního těsta anebo křehký koláč v americkém stylu. A jestli se vám nechce vyrábět těsto, ale zalíbilo se vám pečení z drobenky, pak jistě oceníte recept na rychlý drobenkový koláč s ovocem.