Článek
Postup
01.
Nejprve si omytá jablka oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Na pánvi je na lžíci másla orestujte. Po chvíli je zasypte skořicí a hnědým cukrem, ten se rozpustí a lehce zkaramelizuje. Nakonec k jablíčkům přidejte lžíci rumu a citronovou šťávu.
02.
Připravte si drobenku z ovesných vloček, povoleného másla, hnědého cukru a nahrubo nasekaných vlašských ořechů. Zpracujte ji rukama.
03.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Malé zapékací jednoporcové misky lehce vymažte máslem. Rozdělte do nich jablka a na ně nandejte připravenou drobenku.
04.
Crumble dejte zapéct do trouby na cca 15–20 minut. Podávejte horký s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Zkuste také výborný hruškový crumble s čokoládou nebo broskvový se zázvorem.