Článek
Postup
01.
Oloupejte dvě větší jablka, pokrájejte je na drobné kostičky a ihned je vložte do vody okyselené citronovou šťávou. Přidejte koření a cukr. Množství cukru zvolte podle sladkosti jablek. Sladit můžete také medem nebo sirupem – podle chuti. Pomalu přiveďte k varu a vařte pět až šest minut. Poté přisypte agar, dobře rozmíchejte a vařte ještě asi čtyři minuty.
02.
Směs odstavte, vylovte koření a nechte trochu zchladnout. Zatím si vypláchněte studenou vodou formičky – v tomhle receptu se nejvíc osvědčily silikonové. Naplňte je jablečnou směsí a navrch rozložte piškoty rovnou stranou nahoru. Nechte asi hodinu tuhnout na lince a poté případně vychlaďte v lednici.
03.
Bábovičky vyklopte a podávejte s čerstvým ovocem a kopečkem šlehačky.
Tip: Zkuste se podívat po cejlonské skořici, má neporovnatelně lepší chuť než běžně dostupná čínská a je také zdravější. Na luxusní dezert bábovičky povýšíte, když je budete servírovat s karamelovou omáčkou.
Máte rádi jablečné dezerty? Anebo vám přijdou moc obyčejné?