Článek
Postup
01.
Pro opravdu bleskovou přípravu kupte těsto, které už je rozválené. Ještě lepší než klasické listové je těsto určené na croissanty, ale listové zase koupíte na každém rohu...

Na tento dezert si vystačíte jen s několika málo ingrediencemiFoto: Greta Blumajerová
02.
Troubu vyhřejte na 190 °C. Pokud máte těsto vcelku, rozválejte ho. Plát rozkrájejte nebo rozstříhejte na 12 dlouhých trojúhelníků.

Je to trochu barbarské, ale nůžky na těsto fungují mnohem lépe než nůž!Foto: Greta Blumajerová
03.
Každý plátek potřete rozpuštěným máslem (nemusíte ho vážit, ukrojte prostě cca 1/6 kostky).

Díky máslu jsou rohlíčky krásné vláčné a voňavéFoto: Greta Blumajerová
04.
Plátky posypejte cukrem smíchaným se skořicí a nasekanými ořechy.

Jablka si zase perfektně rozumí se skořicí a ořechyFoto: Greta Blumajerová
05.
Jablko rozčtvrťte, vyjádřete a každou čtvrtku rozkrojte na 3 měsíčky, aby vám dohromady vzniklo 12 kousků. Plátky pak položte na základnu trojúhelníků a opatrně zamotejte.

Spolu s jablkem přišel čas to zabalit!Foto: Greta Blumajerová
06.
Potřete zbylým máslem, posypejte skořicovým cukrem a pečte 10–12 minut dozlatova.

Závěrečné potření máslem můžete vynechat, ale spolu se skořicovým cukrem vytvoří na povrchu rohlíčků neodolatelnou krustičkuFoto: Greta Blumajerová
Tip: Ořechy samozřejmě klidně vynechte nebo použijte jakékoli jiné, co máte po ruce, třeba lískáče nebo pekany.

A rychlý dezert je na světě!Foto: Greta Blumajerová
Máte tip na jiný dezert, do kterého se můžete pustit v podstatě v momentu, když návštěva zazvoní?