Článek
Postup
01.
Pro opravdu bleskovou přípravu kupte těsto, které už je rozválené. Ještě lepší než klasické listové je těsto určené na croissanty, ale listové zase koupíte na každém rohu...
02.
Troubu vyhřejte na 190 °C. Pokud máte těsto vcelku, rozválejte ho. Plát rozkrájejte nebo rozstříhejte na 12 dlouhých trojúhelníků.
03.
Každý plátek potřete rozpuštěným máslem (nemusíte ho vážit, ukrojte prostě cca 1/6 kostky).
04.
Plátky posypejte cukrem smíchaným se skořicí a nasekanými ořechy.
05.
Jablko rozčtvrťte, vyjádřete a každou čtvrtku rozkrojte na 3 měsíčky, aby vám dohromady vzniklo 12 kousků. Plátky pak položte na základnu trojúhelníků a opatrně zamotejte.
06.
Potřete zbylým máslem, posypejte skořicovým cukrem a pečte 10–12 minut dozlatova.
Tip: Ořechy samozřejmě klidně vynechte nebo použijte jakékoli jiné, co máte po ruce, třeba lískáče nebo pekany.
Máte tip na jiný dezert, do kterého se můžete pustit v podstatě v momentu, když návštěva zazvoní?