Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Vláčné, jemné, skvělé? To jsou jablečné řezy, které se hodí nejen k odpolední kávičce!

25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 g hery
  • 1 ks vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 3 lžíce mléka
  • 1,5 kg jablek
  • 3 sáčky vanilkového pudinkového prášku
  • 12 lžic cukru
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Heru propracujte s moukou, vanilkovým cukrem, cukrem krupicí i mlékem v hladké těsto.

02.

To rozdělte na poloviny a každou zvlášť vyválejte v tenký plát.

03.

Oloupaná jablka nastrouhejte nahrubo, smíchejte je s cukrem a pudinkovým práškem a pak už můžete vrstvit.

04.

Na plech na pečicí papír položte jeden vyválený plát, rozprostřete na něj směs z jablek, přiklopte druhým plátem. Potřete rozšlehaným vejcem, propíchejte vidličkou a dejte péct na 180 stupňů Celsia dorůžova (asi 40 minut).

Milujete jablka v moučnících? Pak vyzkoušejte hraběnčiny řezy jako od babičky.

Energetická hodnota celkem - 1 plech
Energie23 166,65 kJ
Bílkoviny75,64 g
Tuky201,31 g
Sacharidy822,43 g
Sůl1,07 g
SAFA90,3 g
Vláknina49,72 g
Cukry356,18 g
Související témata:

Načítám