Hlavní obsah
3,0
(221)
Foto: Jan Přibylský

Foto: Jan Přibylský

Chcete si připravit zdravou voňavou svačinku či lákavou snídani, na kterou se budete těšit už od večera? Upečte si špaldovo-ovesné muffiny s jablíčky a čokoládou.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 muffinů
  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 150 g ovesných vloček
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 ks vejce
  • 100 ml oleje
  • 100 ml podmáslí
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 hrnek jablek
  • 6 lžic lískových oříšků
  • 70 g hořké čokolády
  • 2 lžičky prášku do pečiva
Článek

Postup

01.

V míse rozšlehejte vejce, olej a podmáslí. V jiné míse promíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, vločky, kakao a cukr. Pak obě směsi spojte a ušlehejte hladké těsto.

02.

Nastrouhaná jablka promíchejte s nasekanými oříšky a nahrubo nasekanou čokoládou. Hotovou směs přidejte do těsta a opatrně vmíchejte. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky. 

03.

Těsto nalijte do formiček asi do dvou třetin výšky. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně 20 minut. 

Tip: Hotové muffiny jsou vynikající s mascarpone, do kterého můžete vmíchat trochu medu. Jsou ale chutné i samotné – díky jablkům a podmáslí jsou krásně vláčné.

Muffiny nemusíte mít jen nasladko, výborné jsou i jako slané snídaně či svačiny na výlet. Vyzkoušejte dietní muffiny z vajec bez mouky, špaldové muffiny se sýrem a kukuřicí anebo nádivkové muffiny s uzeným.

Načítám