Článek
Postup
01.
Strouhanku zalijte polovinou mléka a nechte chvilku provlhnout. Pak přidejte všechny zbylé ingredience a rukama vypracujte pružné tvárné těsto.
02.
Ve velkém hrnci dejte vařit dostatek vody. Jablka oloupejte a vykrojte jádřince. Ovoce nakrájejte na kousky a smíchejte se skořicovým cukrem. Z těsta odebírejte kousky, které v dlani zploštěte, doprostřed vložte kousek jablka a zabalte do kuličky. Pečlivě těsto slepte, aby se vám knedlíky při vaření nerozpadly. Následně je opatrně vhoďte v jednu chvíli do vroucí vody a asi 12–15 minut vařte doměkka. Množství je obvykle potřeba uvařit ve 2 dávkách, záleží ale na velikosti hrnce.
03.
Hotové knedlíky podávejte posypané nastrouhaným tvarohem, poprášené cukrem a špetkou skořice a zalité trochou rozpuštěného másla.
ZKUSTE TAKÉ
Místo jablek klidně použijte hrušky, výsledek bude stejně skvělý a šťavnatý!