Článek
Postup
01.
Brambory (ne nové) uvařte ve slupce doměkka, trvá to podle velikosti asi 20 minut. Sceďte a nechte trochu zchladnout.
02.
Mezitím oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte na kousky. Promíchejte se skořicovým cukrem a citronovou šťávou.
03.
Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přisypte mouku a cukr, přidejte vejce a špetku soli a vypracujte měkké, ale hladké a pohromadě držící těsto. Jak udělat bramborové těsto?
04.
Do hrnce dejte vařit dostatečné množství vody, aby v něm hotové knedlíky mohly plavat. Z těsta odebírejte kousky, rozmáčkněte je v dlani na placku a balte do nich kousky ochucených jablek. Takto zpracujte všechno těsto.
05.
Knedlíky vložte do vroucí vody a vařte asi osm minut, dokud nevyplavou na hladinu. Pak ještě asi dvě minuty dovařte a sceďte.
06.
Hotové knedlíky podávejte s moučkovým cukrem smíchaným se skořicí a přelité rozpuštěným máslem. A jestli chcete vědět, jak jednoduše plněné knedlíky obměňovat i bez nového receptu, přečtěte si 5 triků, jak z ovocných knedlíků dostat ještě víc.
Máte rádi klasiku? Dejte si kynuté knedlíky s ovocem. A jestli chcete experimentovat a ohromit hosty, je čas ochutnat luxusní tvarohové knedlíky s pralinkou a horkými malinami.