Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 °C. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a jablka na něm opečte dozlatova. Zasypte třtinovým cukrem, nechte zkaramelizovat a odstavte.
02.
Moučkový cukr smíchejte s prosetou moukou a práškem do pečiva. Přidejte prošlehaná vejce, rozpuštěné máslo, mléko, smetanu a vanilku a vymíchejte hladké těsto. Na dno formy rozprostřete zkaramelizovaná jablka a zalijte těstem tak, aby vrchní část ovoce trochu vyčnívala.
MÁTE RÁDI RYCHLÉ OVOCNÉ MOUČNÍKY?
03.
Pečte asi 40 minut dozlatova. Podávejte lehce poprášené moučkovým cukrem, případně se zakysanou smetanou nebo vanilkovou zmrzlinou.
Vyzkoušejte také francouzskou cibulačku nebo tyhle bezvaječné francouzské brambory.