Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 °C. Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte je na tenké měsíčky. Promíchejte s citronovou šťávou.
02.
Smíchejte cukr, mouku, skořici, extrakt a špetku soli a směs promíchejte s jablky, aby jí byla obalena.
03.
Křehké těsto se obvykle prodává rozválené ve tvaru kruhu. Pokud jste si těsto vyráběli sami (recept na křehké těsto), rozválejte je lehce pomoučněným válečkem na kruh silný asi 3 cm s průměrem asi 24 cm.
04.
Jablka úhledně vyskládejte po kruhu těsta, nechte nepokryté jen asi 2,5 cm silné okraje. Když jsou jablka vyskládaná, přehněte okraje přes ně, aby vznikl lem.
05.
Potřete rozšlehaným vejcem, lehce posypte cukrem a vložte do trouby. Pečte asi 35 minut dozlatova.
Podívejte se ještě na tyhle tři dezerty, které kombinují jablka a vanilkovou omáčku. Mohly by vám chutnat.