Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 °C. Formu vymažte a vysypejte, nebo vyložte pečicím papírem. Jablka nastrouhejte. Mouku prosejte s práškem do pečiva a skořicí. V jiné míse šlehejte vejce s olejem, cukrem a vanilkou do lehké pěny. Pak do ní vmíchejte moučnou směs a vločky a nakonec i nastrouhaná jablka. Rychle zamíchejte.
PODZIM BEZ JABLEČNÉHO KOLÁČE? NESMYSL!
02.
Těsto nalijte do kulaté (o průměru asi 22 cm) nebo čtvercové (s rozměry 20 × 20 cm) formy a pečte asi 30 minut dozlatova.
Tip: Chcete-li tomuhle rychlému koláči dodat sváteční šmrnc, podávejte ho s lžící kysané smetany nebo husté šlehačky.
Upečte si makové buchty jako od babičky. Tyhle se povedou i vám!