Článek
Postup
01.
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte nadrobno a česnek na plátky. V hrnci rozpalte olej a opečte na něm cibuli. Přidejte maso a opékejte, dokud se nezatáhne.
02.
Vmíchejte protlak a česnek a nechte provonět. Pak přilijte víno. Až se odpaří, zalijte vodou, aby bylo maso ponořené, osolte, opepřete a duste asi půlhodinku pod pokličkou.
POKRMY Z TELECÍHO JSOU DELIKÁTNÍ
03.
Pak přidejte rajčata, rozmarýn a nechte pod pokličkou probublávat asi hodinku. Pokud máte vyzrálá masitá rajčata, můžete použít čerstvá. Podle potřeby dolijte trochu vody.
04.
Když je pokrm téměř hotový, vmíchejte olivy a případně ještě osolte a opepřete. Podávejte s polentovou kaší, novými bramborami či domácími těstovinami anebo zkuste bylinkové knedlíčky.
Máte rádi guláš? Dejte si nejlepší guláš z kližky, pravý hospodský guláš anebo minutkový guláš na víně z vepřové kýty.