Článek
Postup
01.
V hrnci rozpusťte máslo s olejem a orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přidejte i nasekaný česnek. K cibulovému základu přidejte pyré, vývar, dochuťte cukrem, solí a pepřem a vše ještě krátce povařte. Nakonec polévku rozmixujte dohladka.
02.
Rajče zespodu nařízněte do tvaru křížku, krátce vložte do horké vody a po několika vteřinách jej vyndejte a oloupejte. Pak jej rozkrojte na čtvrtky a zbavte semínek. Zbylou dužinu pak nakrájejte na tenké proužky.
03.
Polévku servírujte na talíř, lehce ji zakápněte olivovým olejem (klidně bazalkovým) a dozdobte kousky rajčete a bazalkou. Do polévky můžete přidat také kousky buvolí mozzarelly a dozdobit ji čerstvě mletým pepřem.
Pokud jste zatoužili vyrobit si domácí pyré, nechte se inspirovat v našem článku, kde se dovíte jak na to a co vše můžete udělat s přebytkem rajčat.