Hlavní obsah
3,1
(171)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Podobná omáčka k těstovinám se připravuje na Sardinii. Používají do ní místní uzeninu kořeněnou černým pepřem a anýzem – a je přesně taková, jako všechny italské omáčky: stačí vám pár kvalitních surovin a za malou chvilku můžete servírovat mísu skvělého jídla.

5 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g italské klobásy salsiccia
  • 4 stroužky česneku
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst listové petržele
K podávání
  • 350 g těstovin
  • 70 g parmazánu
Článek

Postup

01.

Klobásu nakrájejte na kousky velikosti sousta. Ve větší hlubší pánvi rozpalte olej a opečte na něm uzeninu a tři oloupané a rozmáčknuté stroužky česneku. Často míchejte a opečte dozlatova, poté klobásu vyndejte a česnek odstraňte.

02.

Do uvolněné pánve vlijte plechovku rajčat, přidejte ještě půl plechovky vody a do omáčky prolisujte poslední stroužek česneku. Osolte, opepřete, přidejte cukr, zamíchejte a vařte mírným varem asi 20 minut.

03.

V mezičase uvařte těstoviny a nastrouhejte sýr.

04.

Na závěr do omáčky vraťte opečenou klobásu, přidejte scezené těstoviny a pořádnou hrst petrželky, zamíchejte a ihned podávejte posypané sýrem.

Tipy: Když neseženete italskou salsicciu, klidně použijte jakoukoliv měkčí, výrazně kořeněnou klobásku. Těstoviny se k téhle omáčce hodí spíše kratší a petrželku můžete nahradit čerstvou bazalkou.

Milujete nudle, ale už vám dochází fantazie, co s nimi? Podívejte se na rychlé recepty na 9 snadných omáček na těstoviny. Vybere si každý!

Načítám