Článek
Postup
01.
Brambory (klidně den předem) upečte i se slupkou v troubě doměkka. Položte je na mřížku nebo do hrubé soli, aby se zespodu nepřipekly. Nechte vychladnout, oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s vajíčky.
02.
Mouku nemusíte použít všechnu – sypte ji postupně, jak budete zpracovávat těsto. Osolte a důkladně prohněťte do tvarovatelné hmoty.
03.
Postupně z ní válejte hady, které pak kartou nebo špachtlí nakrájejte na 4 části a ty pak na jednotlivé nočky.
04.
Vařte v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch. Poté gnocchi propláchněte studenou vodou.
05.
Cibuli a papriku nakrájejte na silnější klínky a zprudka orestujte. Vyjměte z pánve, očistěte ji, přidejte olej a dozlatova orestujte maso nakrájené na nudličky. Přidejte plátky česneku a na nudličky nakrájenou šunku. Orestujte, do pánve vraťte zeleninu a přilijte vývar.
06.
Na prudkém ohni nechte tekutinu zredukovat na polovinu, poté přidejte gnocchi, důkladně promíchejte a stáhněte z ohně. Vmíchejte máslo a nasekanou petrželku a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.