Článek
Postup
01.
Nejprve připravte těsto. Ve 40 ml teplé vody rozmíchejte droždí s cukrem a nechte odpočívat. Do misky nasypte mouku, promíchejte ji se solí a uprostřed prstem udělejte důlek. Vodu s droždím do důlku nalejte a opatrně vpracujte do mouky. Postupně přilévejte zbylou vodu a olej, dokud nevznikne jednotné těsto. Pak ho dejte na 20 minut kynout pod suchou utěrku, nejlépe někam na teplé místo.
02.
Zatímco těsto kyne, připravte si náplň. V misce smíchejte nadrcená rajčata, prolisovaný česnek, bylinky, sůl a olivový olej.
03.
Když je těsto vykynuté, vytvarujte z něj placku. Pizzu rovnoměrně potřete rajčatovou směsí a pokryjte kousky natrhané mozzarelly. Pizzu dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na 20 minut.
04.
Když ji vyndáte z trouby, máte hotovou tradiční pizzu Margharitu. V Itálii je tato pizza základem pro mnoho dalších – jednou z variant je přidat na hotovou Margharitu natrhanou parmskou šunku a čerstvou rukolu. Rukola se svou typickou pikantní chutí krásně doplní jemný rozpečený sýr a slanou šunku!
Pizzu milujete, ale potřebujete shodit nějaké to kilo? V takovém případě tu pro vás máme dietní pizzu z květáku.