Hlavní obsah
3,6
(8)
Foto: Wine food market

Foto: Wine food market

Chcete doma vařit královsky? Inspirujte se u šéfkuchařů! Vymámili jsme z jednoho z nich recept na voňavé klobásky, které jsou skvělé jako předkrm i hlavní chod.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 500 g italské klobásy salsiccia
  • 300 g bílých fazolí
  • 20 ml olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks feferonek
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Omáčka
  • 500 g feferonek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks šalotky
  • 1 lžička sušené šalvěje
  • 3 kuličky jalovce
  • 3 hlavičky hřebíčku
  • 30 g cukru krystal
  • 1 špetka soli
  • 50 ml vody
Článek

Postup

01.

Fazole přes noc namočte ve vodě a druhý den je uvařte v osolené vodě 20 až 25 minut. Vodu poté slijte, jen trochu vody z fazolí nechte stranou na později.

02.

Nakrájejte česnek a feferonku a krátce oboje na oleji orestujte. Přidejte fazole, protlak, vodu z fazolí, osolte, opepřete a nechte asi 10 minut povařit.

03.

Pak už jen nakrájejte feferonky na omáčku, na pánvi je zakápněte olivovým olejem a společně se šalotkou, šalvějí, jalovcem, hřebíčkem, cukrem, solí a vodou povařte, dokud nezměknou.

04.

Jalovec a hřebíček vyndejte a směs rozmixujte na omáčku. Salsicciu ugrilujte na pánvi a podávejte společně s fazolemi a omáčkou. Míry pikantnosti tohoto jídla se nemusíte bát, můžete si ji určit sami tím, v jaké míře feferonky použijete.

Už jste někdy zkoušeli vyrobit si vlastní domácí klobásy?

Načítám