Článek
Postup
01.
Na oleji dozlatova orestujte jednu na jemno nakrájenou cibuli a přidejte mleté maso. To po chvíli osolte, opepřete, a hlavně jej nezapomínejte míchat, aby se z něj nestal jeden kus. Ve chvíli, kdy maso pustí šťávu, přidejte dvě lžíce protlaku, baby karotku, lusky a vše promíchejte. Když zelenina i maso změkne, přilijte bílé víno a nechte ještě asi dvě až tři minuty podusit, pak vše odstavte z plotny.
02.
Nakrájejte a uvařte brambory. Na pánvi si osmažte pokrájenou cibuli, přidejte ji na uvařené brambory a ty ušťouchejte. Masovou směs naneste na dno dvou menších zapékacích misek, na ni dejte šťouchané brambory a misky vložte ještě asi na 10 minut do trouby zapéct, ideální teplota je kolem 180 stupňů Celsia.
Jako další mezinárodní guláš zkuste ten po francouzsku.