Hlavní obsah
3,0
(2)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Mleté maso patří k základním surovinám v kuchyni. Znáte irský guláš s fazolkami a mrkví? Tam má mleté maso hlavní roli.

20 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 2 ks cibule
  • 1 hrst fazolových lusků
  • 1 hrst baby karotky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce bílého vína
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 10 ks brambor
  • 4 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Na oleji dozlatova orestujte jednu na jemno nakrájenou cibuli a přidejte mleté maso. To po chvíli osolte, opepřete, a hlavně jej nezapomínejte míchat, aby se z něj nestal jeden kus. Ve chvíli, kdy maso pustí šťávu, přidejte dvě lžíce protlaku, baby karotku, lusky a vše promíchejte. Když zelenina i maso změkne, přilijte bílé víno a nechte ještě asi dvě až tři minuty podusit, pak vše odstavte z plotny.

02.

Nakrájejte a uvařte brambory. Na pánvi si osmažte pokrájenou cibuli, přidejte ji na uvařené brambory a ty ušťouchejte. Masovou směs naneste na dno dvou menších zapékacích misek, na ni dejte šťouchané brambory a misky vložte ještě asi na 10 minut do trouby zapéct, ideální teplota je kolem 180 stupňů Celsia.

Jako další mezinárodní guláš zkuste ten po francouzsku.

Související témata:

Načítám