Článek
Postup
01.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Ta rozeberte na jednotlivé kroužky.
02.
Vejce prošlehejte a přidejte mouku, všechno koření a sůl. Cibuli promíchejte s těstíčkem.
03.
V hluboké pánvi rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje. Do té postupně vkládejte malá cibulová „hnízda“, která smažte z obou stran dozlatova. Podávejte jen tak nebo s bílým jogurtem a čerstvým koriandrem, oblíbené je k nim i cibulové chutney nebo hráškovo-koriandrový dip.
04.
Pokud máte po ruce cizrnovou mouku, nahraďte polovinu hladké mouky tou. Cibulové bhaji bude křupavější a bude mít hezčí barvu. Z koření přidejte klidně i trochu kurkumy nebo směsi garam masala. Základem je ale římský kmín, koriandr a hořčice.
Bez cibule by se snad ani vařit nedalo! Pokud patří mezi vaše favority, rozhodně vyzkoušejte vepřové kotlety na jablkách a cibuli nebo zuste vynikající polévku, smažené kroužky nebo koláč.