Článek
Postup
01.
Do mísy nebo na vál nasypte mouku, přidejte ořechy, na kousky nakrájený změklý tuk a nakonec i cukr moučka. Rukama vypracujte hladké těsto, které by pak minimálně hodinu mělo ještě odpočívat v lednici.
02.
Nachystejte si dostatek plechů i pečicího papíru. Oddělte část těsta, dlaní utvořte váleček, a ten následně mírně zahněte. Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Když jsou rohlíčky naskládané na plech, stačí je přesunout do trouby a péct asi 9 až 10 minut.
03.
Vanilkový cukr smíchejte s moučkovým cukrem. Ještě horké rohlíčky obalujte ve směsi cukrů a skládejte je na vál. Až vystydnou a nebudou tak křehké, přesuňte je do krabice a nechte před Vánoci třeba týden uležet. Vydrží vám dlouho chutné a měkké!