Článek
Nastal ideální čas na pečení vánočních ořechů. Než je naplníte, nechte je rozležet v krabici, aby krásně změkly.
Postup
01.
Smíchejte všechny suroviny a rukama z nich vypracujte těsto. Směs se sice bude zpočátku drobit, do pár minut ale vznikne soudržná hmota.
02.
Poté zapojte do hry formičky na ořechy. Každou vymažte tukem a postupně vyplňte trochou těsta. Troubu zapněte na 180 stupňů. Plech vložte do trouby a vše pečte asi 8–10 minut.
03.
Mezitím co budou skořápky chladnout, můžete vyšlehat krém. V robotu utřete máslo spolu s cukrem a žloutky. Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu. Když pak trochu zchladne, zašlehejte ji do máslového krému. Ten pak dejte ještě do lednice na několik málo minut ztuhnout.
Tip: Ořechy budou lepší, když je naplníte až po důkladném rozležení.
04.
A můžete spojovat! Vždy mezi skořápky nastříkejte trochu krému a přilepte je k sobě. Cukroví nechte v chladu uležet.
Zkuste i další tradiční cukroví - perníčky s medem a domácím perníkovým kořením.