Článek
Postup
01.
Máslo rozpusťte. V míse rozšlehejte vajíčko, přidejte špičkou nože vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku, med a vše důkladně promíchejte. Pak přidejte přes síto prosátou mouku smíchanou s moučkovým cukrem, ještě jednou promíchejte a nakonec do těsta zadělejte i pomerančovou kůru a rozpuštěné máslo. Hotové těsto pak nechte asi 2 hodiny odstát.
02.
Troubu zapněte na 180 stupňů a formičky na pracny vymažte máslem. Těsto takřka není mastné, takže kdybyste to neudělali, z formiček byste ho jen těžko dostávali. Do připravených formiček pak naplňte těsto: do těch větších se vám bude lépe mačkat lžící, do těch malých se bude dobře plnit cukrářským sáčkem.
03.
Připravené cukroví vložte do trouby a pečte asi 10 minut dozlatova. Pak ho vyklopte, nechte vychladnout a nakonec lehce pocukrujte.
Tip: Madlenky můžete dělat do formiček na pracny, v dnešní době už je na výběr i spousta silikonových forem, které nemusíte vymazávat a práce vám tak půjde rychle od ruky.