Článek
Postup
01.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobné kostičky. Na středním plameni rozpalte sádlo a za občasného míchání osmažte cibuli do světle hnědé barvy.
02.
Přidejte mouku, dále míchejte a restujte. Když se mouka osmahne, stáhněte hrnec částečně z ohně, přisypte mletou papriku a dobře ji v tuku rozmíchejte. Vraťte směs na oheň, přilijte vývar a mouku rozšlehejte metličkou.
03.
Osolte, opepřete, přidejte kmín a prolisovaný česnek a přiveďte k varu. Omyté a oloupané brambory nakrájejte na kostičky a přidejte do polévky. Stáhněte plamen a pomalu vařte, dokud brambory nezměknou.
04.
Zatímco se polévka vaří, osmažte na pánvi na troše sádla párky nakrájené na kolečka. Až budou brambory měkké, přidejte párky do polévky a už jen krátce prohřejte. Podávejte s čerstvým chlebem nebo bílým pečivem
Můj tip: Milovníci pikantních chutí mohou přidat do základu i špetku mleté pálivé papriky.
Jaká je vaše oblíbená svačinová polévka?