Hlavní obsah
2,4
(7)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Husté polévky, ve kterých téměř stojí lžíce, jsou ideální, když se vám nechce moc vyvařovat. Snadno poslouží jako hlavní chod. A bramboračka s chilli vás navíc dokonale zahřeje!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks brambor
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky mletého chilli
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na másle. Přidejte kmín, nechte ho provonět a zasypte lžící mouky. Pak do hrnce přilejte zeleninový vývar a dobře promíchejte. Do polévky vložte nakrájený řapíkatý celer a kolečka mrkve.

02.

Vařte asi 10 minut a pak přidejte nakrájené brambory. Polévku vařte dalších 15 minut nebo do doby, než je zelenina měkká. Nakonec vmíchejte chilli, sůl i pepř a před podáváním přidejte do polévky trochu nasekané petrželky.

Tip: Polévka dostane ten správný šmrnc, když k ní při podávání přidáte plátek do křupava opečené slaniny.

Pokud rádi experimentujete, uvařte si bramborovou polévku s pečeným česnekem.

Související témata:

Načítám