Hlavní obsah
4,1
(20)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Originální pohoštění se neztratí na žádné oslavě. Vsaďte třeba na barevný hummus s červenou řepou!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 plechovky cizrny
  • 2 ks červené řepy
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 ks citronu
  • 1 lžíce celého římského kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka chilli
  • 1/4 hrnku olivového oleje
K podávání
  • 800 g čerstvé zeleniny
Článek

Postup

01.

Oloupanou řepu nakrájejte na kostičky, zakapejte olivovým olejem, osolte a pečte při 200°C asi půl hodiny do měkka. Během pečení jednou promíchejte.

02.

Přesuňte spolu se scezenou cizrnou do mixéru, přidejte prolisovaný česnek, šťávu z půlky citronu, lžíci římského kmínu, lžičku soli, čerstvě mletý pepř, špetku chilli a asi ¼ hrnku oleje a rozmixujte dohladka. Ochutnejte a případně dosolte, dokyselte nebo přidejte trochu vody či oleje, kdyby byl dip příliš hustý. Podávejte s nakrájenou zeleninou, slanými tyčinkami či proužky chlebových placek.

Hummus můžete podávat třeba jako pomazánku.

Související témata:

Načítám