Článek
Postup
01.
Nejdříve začněte s Tahini pastou, která dodá hummusu tu správnou chuť. Pokud nemáte zakoupenou, můžete vyrobit domácí. Sezamová semínka rozprostřete na plech a dejte je péct na 180 °C, dokud nezhnědnou. Pak je nechte trochu vychladnout, přesypte je do mixéru, zalijte 60 ml kvalitního olivového oleje a rozmixujte. Mixujte dostatečně dlouho, aby vznikla hladká pasta. Tu dejte do skleničky a vychladit do lednice. Tak vám vydrží i několik měsíců (použít ji můžete i jako pomazánku nebo jako ochucovadlo spousty jídel).
02.
Uvařenou a okapanou cizrnu dejte do mixéru, přidejte k ní 40 ml oleje, vylisovaný česnek, sůl, bylinky a rozmixujte na hladkou a nadýchanou pastu. Pak začněte dochucovat, a podle vlastní chuti přidávejte citron, chilli papričku a sůl. Nakonec do hummusu vmíchejte vrchovatou lžičku tahini pasty. Podávejte buď namazané na pečivu, nebo v mističce, aby si každý mohl namáčet.
V zásobě máme i další tipy na cizrnovou pomazánku.