Článek
Postup
01.
Sušené houby namočte na hodinu do vody. Mezitím si nakrájejte na kostičky rohlíky a anglickou slaninu.
02.
Namočené houby ještě překrájejte, osolte a na lžíci másla duste na mírném ohni asi 15 minut. Když bude potřeba, podlijte je trochou vody. Změklé houby nechte zcela zchladnout.
03.
Nyní si společně dozlatova orestujte kostičky slaniny a najemno nasekanou cibuli. Poté je rovněž nechte zchladnout.
04.
Kostičky pečiva dejte do větší mísy, zalijte je mlékem a přidejte celá vejce. Zamíchejte a pak do tohoto těsta přidejte krupičku, zchladlé houby a slaninu s cibulkou společně s omastkem. Nakonec přidejte nasekané bylinky - rozmarýn s petrželkou a směs osolte a opepřete.
05.
Troubu předehřejte na 170 stupňů. Zapékací mísu vymažte máslem a nalijte do ní houbovou směs. Na povrch rozdělte kousky zbylého másla a dejte péct asi na 50 minut do horkovzdušné trouby.
Hubník se dá připravit na nespočet způsobů. Můžete vynechat slaninu, naopak přidat česnek, ale i třeba i sušené brusinky a kousky mandlí.