Článek
Postup
01.
Hrušky podélně rozřízněte a řez obalte ve směsi skořice a cukru.
02.
Na pánvi rozehřejte máslo a hrušky v něm ze všech stran zlehka poválejte. Mezitím vedle v kastrůlku zahřejte vodu s cukrem a vanilkovým extraktem.
03.
Po 3 minutách smažení hrušek na másle do pánve přilijte vanilkovou směs, zakryjte pokličkou a 5 minut vařte. Hrušky pak z omáčky vyndejte na talířky.
04.
Pod pánví přitopte a nechte vodu vypařit tak, že vám vznikne karamelová omáčka. Tou hrušky na talířích přelijte.
05.
Kdo si chce vyhrát, může na talířky přidat lžíci řeckého jogurtu a kuličky z granátového jablka.
Vyzkoušejte i pečené hrušky s ořechy a medem, budete se jen olizovat.