Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Máte nadbytek hrušek? Zkuste srnčí hřbet, který bude chutnat malým i velkým!

25 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 srnčí hřbet
  • 150 g másla
  • 150 g polohrubé mouky
  • 3 ks vejce
  • 150 g cukru
  • 1 hrst mandlí
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 konzerva kompotovaných hrušek
Článek

Postup

01.

Hrušky nakrájejte na malé kousky. Oddělené žloutky vyšlehejte s cukrem, vmíchejte změklé (ale ne rozpuštěné!) máslo, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Nakonec přidejte vyšlehaný sníh z bílků, na jemno strouhané mandle a kousky hrušek.

02.

Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a pečte při 170 stupních Celsia asi 45 minut.

Související témata:

Načítám