Článek
Postup
01.
Mouku, cukr a sůl promíchejte, přidejte vejce a plátky změklého másla. Těsto dobře propracujte a nechte odpočinout v lednici.
02.
Mezitím uvařte pudink a ještě vlažný ho vyšlehejte s tvarohem a oslaďte. Hrušky oloupejte, vykrojte jádřinec a rozdělte na díly – tvar záleží na vás.
03.
Těsto rozválejte na pečicím papíru na výšku cca 1/2 cm a vložte do kulaté koláčové formy, přebytečné okraje seřízněte. Povrch posypte strouhankou, nalijte náplň a poklaďte hruškami. Doprostřed dejte trochu marmelády pro ozdobu.
04.
Pečte asi 40 minut při 180 stupních Celsia, po úplném vychladnutí rozkrájejte.
Tip
Křehké těsto můžete koupit již hotové a rozválené.