Článek
Postup
01.
Hrušky oloupejte, odkrojte jim podstavy, ale stopky nechte na místě. Do hrnce nalejte víno, 400 ml vody, šťávu z citronu, ponořte do nálevu hrušky a vše vařte 10 minut. Pak hrušky vyndejte stranou na prkénko a nechte je zchladnout.
02.
Mezitím dejte do mísy vejce, cukr, mouku, mléko, olej i prášek do pečiva, vše dobře promíchejte za přilévání horké vody.
03.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Dortovou formu vyložte pečicím papírem, na dno nalejte trochu těsta, do něj posaďte hrušky a dolejte zbytek těsta. Pečte asi 50 minut.
V obchodě je obrovský výběr druhů hrušek, ale vy nevíte, který je právě na pečení ten nejlepší? Podívejte se na náš článek, kde vám poradíme.