Hlavní obsah
4,7
(7)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Na hrušky lze natrefit na zahradě, ale i v obchodech. Tak proč z nich nepřipravit něco sladkého? Vyzkoušejte tento jedinečný hruškový dort.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
22 cm průměr formy
Těsto
  • 2 ks vejce
  • 200 g cukru moučka
  • 250 g hladké mouky
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 60 g oleje
  • 120 ml horké vody
  • 1 sáček prášku do pečiva
Náplň
  • 4 ks hrušek
  • 400 ml bílého polosladkého vína
  • 400 ml vody
  • 1 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Hrušky oloupejte, odkrojte jim podstavy, ale stopky nechte na místě. Do hrnce nalejte víno, 400 ml vody, šťávu z citronu, ponořte do nálevu hrušky a vše vařte 10 minut. Pak hrušky vyndejte stranou na prkénko a nechte je zchladnout.

02.

Mezitím dejte do mísy vejce, cukr, mouku, mléko, olej i prášek do pečiva, vše dobře promíchejte za přilévání horké vody.

03.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Dortovou formu vyložte pečicím papírem, na dno nalejte trochu těsta, do něj posaďte hrušky a dolejte zbytek těsta. Pečte asi 50 minut.

V obchodě je obrovský výběr druhů hrušek, ale vy nevíte, který je právě na pečení ten nejlepší? Podívejte se na náš článek, kde vám poradíme.

Energetická hodnota celkem - 22 cm průměr formy
Energie13 285,9 kJ
Bílkoviny46,97 g
Tuky77,67 g
Sacharidy552,27 g
Sůl0,52 g
SAFA13,34 g
Vláknina31,74 g
Cukry293,27 g
Související témata:

Načítám