Článek
Postup
01.
Do mísy vyklepněte vejce, přisypte cukr a našlehejte do husté pěny. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, perníkové koření a olej. Ušlehejte hladké těsto. Je-li příliš husté, můžete přilít trochu mléka nebo kefíru.
MOUČNÍKY UPEČENÉ V CHLEBÍČKOVÉ FORMĚ JSOU VDĚČNÉ A EFEKTNÍ
02.
Hrušky zbavte stopek a jádřinců. Slupku můžete nechat. Poté plody nakrájejte na kostičky a vmíchejte do těsta. Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem. Nalijte do ní těsto a navrch dejte nasekané ořechy. Chlebíček pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
03.
Zakysanou smetanu smíchejte s vanilkovým cukrem a mletou skořicí. Jednotlivé porce chlebíčku podávejte s ochucenou smetanou.
Pečete sladké chlebíčky? Jaký je váš oblíbený? Jestli nemáte rádi ovoce, vyzkoušejte kynutý makový chlebíček nebo ořechový chlebíček.