Článek
Je vám v létě líto úrody ovoce, které kolikrát ani nestihnete zpracovat? Uchovejte si slaďounké hrušky v podobě voňavých povidel! Ukážu vám, jak je připravit i bez míchání – a tím pádem téměř bez práce (o riziku připálených hrnců a vyčouzené kuchyně nemluvě). Že jsou hotová, poznáte podle toho, že v nich po lžíci zůstane prázdná stopa.
KDE VŠUDE POVIDLA VYUŽIJETE?
Cukru můžete klidně i ubrat – slouží sice jako přírodní konzervant, ale jestli máte zralejší ovoce, obsahuje ho samo více. Hotová povidla stačí jen rozdělit do saponátem vymytých a vroucí vodou vypláchnutých sklenic, zakápnout rumem a máte hotovo – nezkazí se vám ani bez zavařování a uchovávat je můžete (až dva roky) i ve spíži!
Tip: Čím větší plech použijete (resp. čím tenčí bude vrstva ovoce), tím rychleji budete mít hotovo.
ŠPAJZKA PLNÁ BAREVNÝCH SKLENIC
Také půlku léta poctivě zavařujete, sušíte, mrazíte? Nebo se vás tyhle „sběračské“ praktiky netýkají?