Hlavní obsah

Hrušková povidla z trouby: Bez míchání a připalování!

Věděli jste, že povidla nemusejí být jen ze švestek? Využijte dozrávajících hrušek a schovejte si na zimu skleničky plné koncentrované ovocné chuti s vůní perníčkového koření a rumu!

Článek

Je vám v létě líto úrody ovoce, které kolikrát ani nestihnete zpracovat? Uchovejte si slaďounké hrušky v podobě voňavých povidel! Ukážu vám, jak je připravit i bez míchání – a tím pádem téměř bez práce (o riziku připálených hrnců a vyčouzené kuchyně nemluvě). Že jsou hotová, poznáte podle toho, že v nich po lžíci zůstane prázdná stopa.

Cukru můžete klidně i ubrat – slouží sice jako přírodní konzervant, ale jestli máte zralejší ovoce, obsahuje ho samo více. Hotová povidla stačí jen rozdělit do saponátem vymytých a vroucí vodou vypláchnutých sklenic, zakápnout rumem a máte hotovo – nezkazí se vám ani bez zavařování a uchovávat je můžete (až dva roky) i ve spíži!

Tip: Čím větší plech použijete (resp. čím tenčí bude vrstva ovoce), tím rychleji budete mít hotovo.

Také půlku léta poctivě zavařujete, sušíte, mrazíte? Nebo se vás tyhle „sběračské“ praktiky netýkají?

Načítám