Článek
Rozhodně se nebojte celého máku – díky němu je bábovka nejen plná živin a chuti, ale taky krásně křupavá.
Postup
01.
Troubu vyhřejte na 150 °C, ořechy nasekejte najemno a formu vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou nebo ještě lépe strouhankou. S tou je bábovka ještě křupavější. Hrnek použijte o obsahu asi 220 ml.
02.
Všechny suroviny pak jednoduše promíchejte, jen mléka případně dejte o něco více – záleží na savosti mouky, někdy je třeba celý hrnek. Vlijte do formy a pečte asi hodinu nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.
03.
Nechte vychladnout ve formě, poté vyklopte.
04.
Před podáváním můžete ještě pocukrovat.
Tip: Vlašské ořechy se k máku až překvapivě dobře hodí, ale pokud je nemáte rádi nebo trpíte alergií, vyměňte je za mandle.
Z máku připravíte samé dobroty, vyzkoušejte třeba bezlepkový dort s tvarohem, vláčný makový závin s kysanou smetanou nebo nepečený cheesecake s bílou čokoládou.