Článek
Postup
01.
Hrušky oloupejte, rozpulte a malým nožíkem z nich vykrájejte jádřince. Půlky hrušek nakrájejte na plátky, ale neoddělujte je. Naplátkované hrušky pak na těsto přenesete pomocí nože. (Výsledek vidíte na fotce.) Snadnější varianta je ovoce prostě nakrájet na kousky.
02.
03.
Těsto vlijte do pečicím papírem vyloženého pekáče, poklaďte hruškami a pečte na 180 °C 40 až 50 minut, nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá. Kdyby se perník svrchu připaloval, přikryjte ho pečicím papírem či alobalem.
Tip
Do těsta můžete přidat kokos či nasekané ořechy nebo řezy ještě přelijte čokoládovou polevou.
Nevíte co s úrodou hrušek? Připravte si skvělá hrušková povidla z trouby, božský slaný koláč s nivou a cibulí nebo klasický drobenkový koláč se zakysankou. Vše otestováno na lidech!