Článek
Postup
01.
Sušené ovoce (např. meruňky, brusinky a rozinky) zalijte v rendlíku panákem rumu a trochou vody tak, aby bylo ponořené. Povařte asi 5 minut, aby hezky změklo a nabobtnalo. Hrnek pro odměření surovin používám o velikosti 250 ml.
02.
Změklé máslo (125 g) utřete s cukrem a postupně zapracujte vejce, sůl, vanilkový extrakt, vrchovatý hrnek mouky, kypřicí prášek, ořechy (např. vlašské, pistácie a mandle), citrusovou kůru a povařené ovoce i se zbytkem tekutiny.
03.
Formu na biskupský chlebíček vyložte zmuchlaným a znovu rozloženým pečicím papírem (tak se dostane i do rohů) a těsto do něj rozetřete. Pečte asi 45 minut při 180 °C. Krájejte až po vychladnutí.
Zkuste i neskutečný banánový chlebíček s arašídovým máslem nebo vláčný jogurtový chlebíček s jahodami, nebudete litovat!