Hlavní obsah
3,0
(234)

Honí vás mlsná? Upečte si báječný biskupský chlebíček! Máme hrníčkový recept na jeden extra vláčný a plný ovoce a ořechů. Vše najdete ve videu!

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 chlebíček
  • 1 hrnek sušeného ovoce
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1/2 kostky másla
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 ks vejce
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3/4 hrnku ořechů
  • 1/2 hrnku kandované citronové kůry
  • 1 panák rumu
Článek

Postup

01.

Sušené ovoce (např. meruňky, brusinky a rozinky) zalijte v rendlíku panákem rumu a trochou vody tak, aby bylo ponořené. Povařte asi 5 minut, aby hezky změklo a nabobtnalo. Hrnek pro odměření surovin používám o velikosti 250 ml.

02.

Změklé máslo (125 g) utřete s cukrem a postupně zapracujte vejce, sůl, vanilkový extrakt, vrchovatý hrnek mouky, kypřicí prášek, ořechy (např. vlašské, pistácie a mandle), citrusovou kůru a povařené ovoce i se zbytkem tekutiny.

Foto: Marianna Bartková

Extra porce oříšků a ovoce udělá divy!Foto: Marianna Bartková

03.

Formu na biskupský chlebíček vyložte zmuchlaným a znovu rozloženým pečicím papírem (tak se dostane i do rohů) a těsto do něj rozetřete. Pečte asi 45 minut při 180 °C. Krájejte až po vychladnutí.

Foto: Marianna Bartková

Chlebíček je krásně vláčný i třetí den (což je samozřejmě nesmysl, protože toho se nikdy nedožije)Foto: Marianna Bartková

Zkuste i neskutečný banánový chlebíček s arašídovým máslem nebo vláčný jogurtový chlebíček s jahodami, nebudete litovat!

Načítám