Článek
Postup
01.
Čerstvé borůvky omyjte, pokud máte kompotované, nechte je okapat. Smíchejte žloutky, mléko a polohrubou mouku. Do těsta nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků. A nelekněte se – ano, těsto je řídké!
02.
Větší hrníčky (ideálně o objemu 250 ml) vymažte olejem a vysypte hrubou moukou. Teď můžete začít vrstvit. Nalijte do hrníčku menší sběračku těsta, zasypte borůvkami a pokračujte, dokud není hrnek plný do tří čtvrtin.
03.
Připravte si větší hrnec s pařáčkem. Kdo má sice vysoký hrnec, ale zato s malým průměrem, může dát na dno hrnce místo pařáčku utěrku. Do hrnce naskládejte naplněné hrníčky, zalijte vodou tak do poloviny výšky hrníčků a vařte pod pokličkou 30 minut.
04.
Vyklápějte ještě horké, propíchejte vidličkou a krájejte jako klasické houskové knedlíky – nití, kráječem nebo velmi ostrým nožem.
Máte rádi borůvky ale ovocné knedlíky není zrovna vaše parketa? Nevadí, připravte si borůvkový nepečený dort.