Hlavní obsah
3,0
(202)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Vyhraďte si deset minut na přípravu a dopřejte si vláčnou kokosovou bábovku bez vážení. Ale pozor, naše oblíbená kombinace výrazného černého rybízu a hořké čokolády je až návyková!

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 1/2 kostky másla
  • 2/3 hrnku hnědého přírodního cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka skořice
  • 4 ks vejce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku kokosu
  • 1 hrnek čerstvého ovoce
  • 1 tabulka čokolády na vaření
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku mléka
Článek

Postup

01.

Nachystejte si všechny suroviny. Může být černý rybíz, ale skvělé budou i borůvky, ostružiny, maliny nebo na malé kousky pokrájené jiné ovoce. Másla je 125 g, tedy půl klasické kostky, a čokolády 100 g.

Foto: Jakub Jurdič

Suroviny na tuhle poctivou bábovku máte už nejspíš všechny doma. A ovoce dejte jakékoli sezonní, které vám chutnáFoto: Jakub Jurdič

02.

Změklé máslo utřete s cukrem, solí a skořicí. Po jednom pak zapracujte všechna vejce.

Foto: Jakub Jurdič

Vajíčka k máslu utřenému s cukrem, solí a skořicí zapracovávejte postupněFoto: Jakub Jurdič

03.

Ovoce smíchejte s trochou mouky, aby v bábovce nekleslo na dno. Zbylou mouku a kypřicí prášek zapracujte do vaječné směsi a zřeďte mlékem nebo podmáslím.

Foto: Jakub Jurdič

Když rybíz smícháte s troškou mouky, neklesne a zůstane v těstě rovnoměrně rozprostřenýFoto: Jakub Jurdič

04.

Nakonec vmíchejte kokos, nasekanou čokoládu a rybíz.

Foto: Jakub Jurdič

Kokos, čokoládové kousky a borůvky dodají bábovce neodolatelnou chuť i vláčnostFoto: Jakub Jurdič

05.

Těsto vlijte do formy vymazané máslem a vysypané kokosem a pečte asi 50 minut při 180 °C, až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá. Nechte 15 minut chladnout ve formě a poté vyklopte.

Foto: Jakub Jurdič

Místo mouky nebo strouhanky formu tentokrát vysypte kokosemFoto: Jakub Jurdič

06.

Zkuste – na rozdíl od nás – počkat, až bábovka skoro úplně vychladne, a teprve pak ji začněte krájet a ochutnávat...

Foto: Jakub Jurdič

Žádná dusivá buchta, ale krásně vláčná bábovka plná výrazného černého rybízu a hořké čokoládyFoto: Jakub Jurdič

Jakou bábovku máte nejradši? Tvarohovou, cuketovou nebo snad čokoládovou s červeným vínem?

Načítám