Článek
Postup
01.
Nachystejte si všechny suroviny. Může být černý rybíz, ale skvělé budou i borůvky, ostružiny, maliny nebo na malé kousky pokrájené jiné ovoce. Másla je 125 g, tedy půl klasické kostky, a čokolády 100 g.
02.
Změklé máslo utřete s cukrem, solí a skořicí. Po jednom pak zapracujte všechna vejce.
03.
Ovoce smíchejte s trochou mouky, aby v bábovce nekleslo na dno. Zbylou mouku a kypřicí prášek zapracujte do vaječné směsi a zřeďte mlékem nebo podmáslím.
04.
Nakonec vmíchejte kokos, nasekanou čokoládu a rybíz.
05.
Těsto vlijte do formy vymazané máslem a vysypané kokosem a pečte asi 50 minut při 180 °C, až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá. Nechte 15 minut chladnout ve formě a poté vyklopte.
06.
Zkuste – na rozdíl od nás – počkat, až bábovka skoro úplně vychladne, a teprve pak ji začněte krájet a ochutnávat...
Jakou bábovku máte nejradši? Tvarohovou, cuketovou nebo snad čokoládovou s červeným vínem?