Článek
Rybíz, jahody, borůvky, meruňky anebo mix? Které ovoce do bublaniny přidáte, je jen na vás. Sice bude chutnat pokaždé trochu jinak, ale nikdy se vám nestane, že se nepovede. V jednoduchosti je zkrátka krása.
Hrníčková bublanina s rybízem
Na 1 plech o velikosti asi 35 x 30 cm budete potřebovat: 2 vejce, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, ovoce podle vlastní chuti (přibližně 3–4 hrnky), olej a hrubou mouku na vymazání a vysypání plechu
Postup: Vejce s cukrem vyšlehejte ve větší míse ručním šlehačem do husté světlé pěny. Přidejte mléko, olej, mouku a kypřicí prášek a zašlehejte. Těsto nalijte na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Drobné ovoce, případně ovoce nakrájené na menší kousky rovnoměrně rozprostřete po celém povrchu. Množství se nebojte. Těsto hodně vystoupne a ovoce se v bublanině ztratí. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte dozlatova.
ZPRACOVÁVAT LETNÍ ÚRODU SE NIKDY NEOMRZÍ
A jak naložíte se sezonním ovocem vy? Máte také svůj oblíbený recept?