Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Horký sýr je ideální pro podzimní plískanice i mrazivé dny. Zahřeje i nasytí.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g těstovin
  • 3 lžíce másla
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 1/2 hrnku blaťáckého zlata
  • 2 hrnky vyzrálého čedaru
  • 1 trochu soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Těstoviny (nejlépe kolínka) uvařte v osolené vodě na skus. V hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, ve kterém rozmíchejte a osmahněte mouku. Postupně přilévejte mléko, osolte, opepřete a vařte a míchejte, dokud směs nezhoustne. 

02.

Pak přidejte tři čtvrtiny množství obou druhů nastrouhaných sýrů a dobře promíchejte s těstovinami. Směs vložte do máslem vymazané zapékací mísy a posypte zbylým sýrem. V troubě zapečte dozlatova.

Načítám