Hlavní obsah
3,7
(7)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Taky jste nedočkavě chodili kolem třešní v okolí či na zahradě a čekali, kdy už konečně budou krásně červené? Pak už víte, že třešňová sezona je tu. Tak proč si z nich neupéct rovnou bublaninu?

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 4 ks vejce
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 1 hrnek oleje
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 dl mléka
  • 1 lžíce kokosu
  • 1 lžíce másla
  • 500 g třešní
Článek

Postup

01.

Celá vejce, cukr, hladkou mouku, prášek do pečiva a olej vymíchejte tak, aby vám vzniklo hladké těsto. Těsto pak podle potřeby rozřeďte mlékem, které přilévejte postupně a raději po menších dávkách. Potřebujete hladké a tekuté těsto, abyste ho mohli snadno nalít do předem vymazaného a kokosem vysypaného plechu (pokud nemáte kokos, stačí samozřejmě klasická hrubá mouka či strouhanka, ale kokos bublaninu příjemně ovoní).

02.

Když máte těsto nalité na plechu, hojně ho poklaďte třešněmi. Já je vypeckovávám, ale pokud nemáte doma malé děti, můžete si práci ulehčit a dát na těsto třešně celé. Pečte na 180 stupňů Celsia zhruba 20 minut.

Pokud toužíte klasickou bublaninu něčím ozvláštnit, můžete upéct makovou s meruňkami.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie18 881,8 kJ
Bílkoviny66,57 g
Tuky275,02 g
Sacharidy441,78 g
Sůl0,89 g
SAFA44,26 g
Vláknina18,53 g
Cukry227,38 g
Související témata:

Načítám