Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Hráškové máslo? Poslouží jako lehký oběd nebo večeře a i přes svou jednoduchost zajistí svému tvůrci nemalý úspěch!

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 hrnek čerstvého hrášku
  • 2 lžíce másla
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks celozrnné bagetky
  • 6 plátků slaniny
Článek

Postup

01.

Bagetu rozpulte a nasucho opečte v troubě pod grilem.

02.

Pokud máte hrášek mrazený, nechte ho rozmrznout. Hrášek rozmixujte s máslem, osolte, opepřete, přidejte hrst nasekané bazalky a domixujte téměř dohladka.

03.

Směs rozdělte na horké bagety, poklaďte slaninou a vraťte zapéct do trouby, až je slanina pěkně křupavá. Ozdobte další bazalkou a podávejte.

Místo hráškového másla můžete udělat třeba hráškovou pomazánku s mátou.

Související témata:

Načítám