Článek
Už naše babičky říkaly, že polévka je grunt, kdo ji nejí, bude špunt. Polévka je jistota pořádné dávky zeleniny, zahřeje i zasytí. Pokud s ní chcete nahradit celý oběd, toast nebo krutony jsou tou nejlepší volbou. A ricotta? Lehounký sýr s minimem kalorií, který si můžete dopřát bez výčitek.
Hrášková polévka a toast s ricottou
Na 4 porce budete potřebovat: 500 g mrazeného hrášku, 1 cibuli, 1 menší pórek, 1 bramboru, 1 l zeleninového vývaru, sůl, pepř, 1 lžíci másla, oblíbené pečivo, 200 g ricotty, 1 stroužek česneku, 1 lžíci nasekané petrželky
Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno a na másle ji v hrnci opečte. Přidejte na kolečka nakrájený pórek, krátce ještě opečte a zalejte vývarem. Do polévky dejte na malé kousky nakrájenou bramboru a hrášek. Osolte, opepřete a vařte asi 15 minut. Pak polévku pomocí tyčového mixéru rozmixujte do hladkého krému.
Plátky pečiva opečte na suché pánvi a z jedné strany potřete česnekem. Ricottu osolte, opepřete a natřete na pečivo. Polévku před podáváním dozdobte petrželkou a podávejte s toastem s ricottou.
Tip: Polévku můžete také podávat s toastem se zapečeným sýrem.
Máte rádi krémové polévky? A co hrášek? Máme pro vás skvělé tipy! Hráškové rizoto připravíte během chvilky a těstoviny s kuřecím masem zachutnají všem!