Hlavní obsah
3,7
(12)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Ideální pro šetření peněz i kalorií jsou jídla z luštěnin. Co říkáte na speciální hrachovou kaši?

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g čerstvého hrášku
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1/4 bulvy celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 3/4 l vody
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička citronové kůry
Článek

Postup

01.

Hrách (klidně i několik hodin předem) namočte a mezitím si připravte zeleninu: cibuli nakrájejte najemno, nechte zesklovatět na rozehřátém oleji a přidejte k ní na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Pět minut opékejte, poté přidejte plátky česneku a tymián, nechte chvilku rozvonět a přisypte scezený hrách.

02.

Zalijte ¾ litrem vody, osolte a povařte 20 až 30 minut do změknutí. Uvařený hrách rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte nastrouhanou citronovou kůrou, solí a pepřem.

Připravte si dietní zobání k televizi z naklíčeného hrachu alias pučálky!

Související témata:

Načítám